Pridruži se nam v novi sezoni

posted in: Uncategorized | 0

Smučarski klub Olimpija ima dolgoletno tradicijo, saj deluje že več kot 50 let in že vrsto let sodimo med najuspešnejše alpske smučarske klube v Sloveniji. Vsa ta leta delovanja posebno pozornost posvečamo vzgoji mladih smučarjev in tekmovalcev.

V SK Olimpija vabimo vse otroke, ki si želijo v novi smučarski sezoni smučati in delati v homogenih in v primerno velikih skupinah, kjer lahko izvajamo kakovostne in uspešne treninge. Največji poudarek dajemo osvajanju raznolikih gibalnih sposobnosti s pomočjo najrazličnejših športov, saj so le-te zelo pomembne za celostni razvoj otroka in nadaljnji za razvoj v vrhunskega športnika.

Najmlajši otorci osvajajo ključne vzorce gibanja in smučanja predvsem skozi igro, atraktivne animacije in z uporabo različnih didaktičnih pripomočkov. Da pa bi dobro zasnovano in visoko strokovno delo razvijali tudi v prihodnje, smo v sezoni 2017/18, k sodelovanju povabili našega bivšega tekmovalca in demonstratorja alpskega smučanja Gašperja Zavirška, prof. šp. vzg. (TRENER PRO). Selekciji U12 se bo na treningih občasno priključevala tudi močna ekipa U10, ki jo vodi še ena naša bivša tekmovalka, Mariša Pirnat (TRENER – U3).

Tudi pri selekcijah mlajših deklic in dečkov ter starejših deklic in dečkov smo  v preteklih sezonah veliko pozornosti namenili gradnji  trdnih osnov za nadaljnje osvajanje športnih znanj. Prednostno smo se usmerili v širino športnih znanj in gibalnih sposobnosti  in ne na prehitro specializacijo in količino treninga. Tako se trudimo otrokom približati različne športe, pri njih vzbuditi ljubezen do športa na sploh, še posebej do tekmovalnega alpskega smučanja. S takim načinom dela smo v preteklih sezonah vzgojili veliko dobrih tekmovalcev: Maj Mis, Andraž Sešlar, Matevž Habajec, Živa Gabrijel, Lan Kajtner, Gašper Grebenšek, Gregor Grebenšek, … Pohvalimo pa se lahko tudi z našim trenutno najbolj uspešnim tekmovalcem Žanom Grošljem z zelo uspešnimi uvrstitvami na Evropskem pokalu. Skupino U14 bo v naslednji sezoni vodil Tine Hočevar (TRENER PRO), selekcijo U16 pa prof. šp. vzg. Bor Slivnik (TRENER PRO).

Za vse otroke, ki se želijo bolj rekreativno ukvarjati s smučanjem imamo za njih tudi skupino kakovostni šport za otroke in mladino. Otroci v tej skupini imajo kondicijske treninge tudi s tekmovalnimi selekcijami, kar pomeni, da so kondicijsko dobro pripravljeni, na snegu pa opravijo okoli 35 dni na sezono. Skupina je vsekakor primerna za vse ljubitelje smučanja. Računamo pa, da jih bomo v prihodnosti vključili v naše učiteljske ali trenerske vrste. Program je uspešen že več kot 10 let, uspešno smo vzgojili tudi mnogo učiteljev in trenerjev alpskega smučanja.

Pomembno pa se nam zdi tudi, da smo kot klub povezani in gradimo na medsebojnih odnosih. Med poletjem tako skupaj organiziramo kondicijske priprave, ki se jih lahko udeležijo vse starostne skupine, kjer rolamo, kolesarimo, gremo na različne pohode, smučamo na vodi, surfamo, vozimo gokarte itd.

V času novoletnih in zimskih počitnic organiziramo zimovanje, kamor gre prav tako celoten klub. Vsi otroci imajo na zimovanju  možnost spoznavanja smučanja v različnih postavitvah, smučanja v celcu, smučanja v parku in predvsem druženja preko različnih aktivnosti, ki jih organiziramo v popoldanskem času npr.: drsanje, hokej na ledu, tek na smučeh, lov na zaklad za najmlajše, tekma formacij,… Organiziramo tudi klubsko tekmo, kjer se pomerijo vsi otroci v svoji starostni skupini kot tudi starši.

Ob zaključku vsake sezone pa organiziramo tudi klubski piknik.

Vsa ta leta delovanja vzgajamo tekmovalke in tekmovalce, ki so bili večkratni državni prvaki in segajo vse do svetovnega vrha. Tekom sezon pa smo še dodatno izpopolnili svoje treninge, tako na nivoju smučanja kot tudi kondicije in strmimo k temu,  da se držimo priporočenih smernic Nacionalnega programa alpskega smučanja Smučarske zveze Slovenije.

 

V kolikor potrebujete dodatne informacije za posamezne starostne skupine, spodaj objavljamo še kontakte:

Skupina U10 in U12 – Mariša Pirnat, 031 649 182, marisa.pirnat@gmail.com

Skupina U14 – Tine Hočevar, 051 381 592, tine_hocevar@yahoo.com

Skupina U16 – Bor Slivnik, prof. šp. vzg. 051 347 074, slivnik@gmail.com