V sezoni 2023/24 bodo v cicibanski kategoriji na državnih tekmovanjih tekmovali rangirani cicibani, rojeni leta 2012 in 2013. Cicibanom se pridružujejo mlajši cicibani oz. predselekcija, ki intenzivno nabirajo smučarsko znanje.  Otroci pridno trenirajo, se igrajo in se družijo.

 

KONDICIJSKI TRENINGI

Z vadbo pričnemo septembra v naravi. Od oktobra do aprila potekajo kondicijski treningi v telovadnici, v maju in juniju pa potekajo treningi ponovno v naravi.
S pestro in raznovrstno vadbo ohranjamo osnovne in dodatno razvijamo specialne motorične sposobnosti (hitrost, vzdržljivost, koordinacija, preciznost, ravnotežje, moč). Skrbimo za kar največji nivo splošne telesne pripravljenosti, kar nam v zimskem obdobju omogoča boljše rezultate ter kvalitetnejše in predvsem varnejše delo na snegu.

 

Termini treningov v naravi (maj, junij in september):

Ponedeljek: 17:30 – 19:00 (Tivoli)
Sreda: 17:30 – 19:00 (Tivoli)
Četrtek: 17:30 – 19:00 (Tivoli)

 

Termini treningov v telovadnici (od oktobra do maja):

Treningi potekajo na OŠ Toneta Čufarja v veliki telovadnici.

Ponedeljek: 18:45 – 20:15
Sreda: 18:45 – 20:15
Četrtek: 18:45 – 20:15

TRENINGI NA SNEGU

Opravili bomo približno 80 treningov na snegu in sicer ob sobotah, nedeljah, v času božičnih in šolskih počitnic ter ostalih šole prostih dni. Vsebina dela na snegu je usmerjena k izpopolnjevanju in pridobivanju novih znanj tekmovalne tehnike alpskega smučanja, smučanju v večjih hitrostih, izostriti občutek za nastavek robnikov, osvojiti smučanje po zahtevnejših terenskih oblikah in vseh vrstah snega, izoblikovati delovne navade in drugim pomembnim izkušnjam, kot so smučanje na prosto, smučanje na progo, skoki in različne koordinacijske vaje na smučeh.

 

 

ODGOVORNI TRENER: Luka Trdan – luka.trdan@gmail.com